iYYo Electric vehicles
 
 

 

Nieuws


Terug naar overzicht

04-12-2015

iYYo Elektrische Golfkar voor Ziekenhuis Velp

Video Omroep Gelderland: http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2102376/Patienten-Ziekenhuis-Velp-laten-zich-graag-rijden-in-een-golfkarretje

_VELP_ - 'Goedemorgen, u kunt met mij wel meerijden', klinkt het als een wat oudere patiënt de lift wil nemen bij Rijnstateziekenhuis Velp. 'Ja dat is prima,' zegt de man. 'Ik ben nogal slecht ter been, dank u wel.' Eén voor één stappen de patiënten in een gereedstaand golfkarretje. Dat brengt ze van de parkeerplaats naar de hoofdingang van het ziekenhuis op de eerste verdieping.
Doortje Scharrenburg bestuurt de Elektrische shuttle. 'Het is heel dankbaar werk om te doen,' zegt ze. 'We ontvangen de patienten, begeleiden ze, en als mensen in een rolstoel komen, dan zetten we die in het bakje achterin.

_Hoge instap_
Ze opent de deur voor een oudere dame, die hinkend aan komt lopen. 'Handig,' zegt de patiënte, 'Hij heeft een hogere instap dan mijn auto.' Tevreden ploft ze in de stoel, waarna Doortje haar snel naar boven rijdt. 'De kar kan 30 kilometer per uur rijden, maar dat haal ik niet hoor.' De weg zit vol hobbels. 'Sorry,' klinkt het. De patiënten lachen, want die zijn allang blij dat ze de lange steile trap naar het ziekenhuis niet hoeven te nemen.

_Bezienswaardigheid_
De Elektrische iYYo shuttle is een echte bezienswaardigheid. Ook mensen die niet slecht ter been zijn komen even een kijkje nemen. 'Goh, wat handig', klinkt het. Het leukste vindt Doortje het contact met de patiënten. 'Ze vertellen je van alles,' zegt ze. 'Soms is het net of je maatschappelijk werker bent, maar dat geeft niet. Een luisterend oor kan ook helpen natuurlijk, hè. We zijn er.' Ze sprint uit de iYYo en opent netjes de deur voor haar passagiers. 'Als u zo klaar bent in het ziekenhuis, laat ze bij de receptie mij even bellen, dan haal ik u meteen weer op,' drukt ze een patiënte op het hart, terwijl ze de vrouw in de rolstoel helpt. 'Ik vind het heel comfortabel hoor', antwoordt die met een brede glimlach. (Omroep Gelderland, 2015)Terug naar overzicht